VERSENYBEN A JOGOKÉRT

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Versenyben a Jogokért címmel az Európai Polgárok Évében rendezett programsorozat keretében 4 fordulós vetélkedőt hirdetett középiskolás diákok részére. Intézményünkből (Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium) két csapat is jelentkezett a versenyre: az ADYSOKK és a BAYSOKK.

Az ADYSOKK felkészítő tanára Szűcs Kinga. A csapat tagjai: Czesznak Zsolt, Földesi László, Nagy Lilla, Patkás Dóra, Szél Tímea, Vadas László.

A BAYSOKK felkészítője Tóth Judit igazgatóhelyettes. A csapat tagjai: Baracsi Annamária, Gurzó Dávid, Gurzó Mária, Junó Daniella, Bara Konrád.

Az első forduló alkalmával előzetes feladatként egy magyar nyelvű esszét kellett írni arról, mit jelent az EU településünk számára. Később egy online tesztet töltöttek ki a diákok. A zsűri döntése alapján mindkét csapatunk továbbjutott.

A regionális döntőre a közelmúltban került sor, hat csapat részvételével. Bácsalmás, Kecskemét, Szeged, Kiskunfélegyháza és Sarkad (az ADYSOKK és a BAYSOKK) "mérkőztek meg" egymással. Erre az alkalomra előzetes feladatként hírt kellett adni a médiában a vetélkedőről, valamint 3-5 perces rövidfilmben bemutatni a csapatot. Végezetül egy online teszt kitöltése következett. Ezt a fordulót a sarkadi ADYSOKK nyerte meg. Ezzel - a régióból egyedüliként - jogot kapott a 2014. január 31-én Veszprémben megrendezésre kerülő nemzeti döntőben való részvételre. Gratulálunk.

A csapat köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik a videót megosztották és megtekintették. Ezzel hozzájárultak a csapat továbbjutásához.

Nagy Ferenc

Téma: