2017. 02. 21-én a Békés Megyei Önkormányzat Békéscsabán rendezte meg az első Békési Érték-mérő verseny megyei fordulóját, ahol a sarkadi középiskolát Molnár Mónika, Juhász Evelin, Croitor Dávid és Dobi Richárd 11. C osztályos tanulók képviselték.

A Földművelődési Minisztérium által is támogatott országos vetélkedősorozat célja Magyarország és szűkebb hazánk, Békés megye értékeinek megismerése.

Az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium reál munkaközössége 2011 óta rendszeresen megszervezi általános iskolások számára természettudományos vetélkedőjét.

A verseny célja, hogy a jelentkezők minél jobban megismerjék Békés megye kulturális és természeti értékeit.

Sarkadról és a környező településekről összesen 13 csapat jelentkezett a megmérettetésre.

Iskolánkban, az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban immár hatodik alkalommal került megrendezésre a 8. osztályosok részére meghirdetett angol-amerikai országismereti vetélkedő. A versenyre háromfős csapatok jelentkezhettek, akiknek magukkal kellett hozniuk egy prezentációt is, amely kapcsolódott a verseny témájához. A verseny kezdetén Klimaj Tamásné kollégiumvezető és Brandt Katalin idegen nyelvi munkaközösség-vezető köszöntötte a diákokat és a kísérőtanárokat.

Tanulmányi versenyek

Feliratkozás Tanulmányi versenyek csatornájára