Beiskolázási tájékoztató

 

Nyílt nap:

2019. december 02.-03.-án 9:00 órai kezdettel nyílt napot tartunk.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

 

Szeretettel köszöntünk a sarkadi gimnázium nevében! Reméljük, hogy ez a kis tájékoztató segít abban, hogy jobban megismerd iskolánkat, és a sok-sok középfokú intézmény közül minket válassz!

Az iskola nevelőtestülete

Ha még nem tudod, hogy mi akarsz lenni, jó választás az általános gimnázium, mert alapműveltséget és érettségit ad, amivel tovább tudsz lépni a felsőoktatás bármely területére, de akár az érettségi utáni szakképzés felé is.

Ha elsősorban egyetemen vagy főiskolán szeretnél továbbtanulni, akkor mindenképpen minket válassz, mert itt a közismereti (a felvételihez leginkább szükséges) tantárgyakból megkapod a szükséges ismereteket.

Ha biztos nyelvtudást és sikeres nyelvvizsgát szeretnél, akkor gimnáziumunk emelt óraszámú nyelvi osztálya a jó választás számodra. Tapasztalni fogod, hogy a jövőben főiskolára, egyetemre bekerülni csak legalább középfokú nyelvvizsgával lehet. Nálunk meg tudod szerezni ezt a nyelvvizsgát, ugyanis akkreditált ECL nyelvvizsgahely vagyunk. Ez azzal az előnnyel is jár, hogy nem kell más városba utaznod, hogy le tudj nyelvvizsgázni.

Letölthető tájkékoztató (PDF).