Nyílt nap az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium és Kollégiumban

2019. november 11-12-én középiskolánkban nyílt napot tartottunk a sarkadi és a környékbeli Általános Iskolák 8. osztályos tanulók részére. A Balogh Endre tanár úr irányításával megszervezett eseményére közel 100 diák érkezett.

Sárközi Anna intézményvezető asszony köszöntője után az első napon a fiatalok 3 csoportban osztva 2-2 bemutató órát tekintettek meg. Az alábbi tantárgyakból választhattak: magyar, történelem, angol, francia, német, matematika, földrajz, testnevelés, biológia. Közben iskolatúra keretében az intézmény létesítményeivel, kollégiumával is megismerkedhettek.

Ezt követően ügyességi- és sportversenyeken vettek részt, kézműves foglalkozás tevékenységébe kapcsolódtak be, íjászkodtak és szellemi totót töltöttek ki. Az értékelés során apró ajándékokkal jutalmaztuk meg őket.

Másnap a környező települések iskoláiból érkeztek érdeklődő végzős diákok. Bemutató órák keretében ők is bepillantást nyertek az itt folyó munkába.

Reméljük, a látottak alapján többen is kedvet kaptak ahhoz, hogy tanulmányaikat a jövőben itt, az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium intézményében folytassák.

Nagy Ferenc

Téma: