Ady-hét 2019 - 4. nap (csütörtök)

A 2019-es Ady-hét csütörtöki napja volt talán a legizgalmasabb, legélvezetesebb pontja a hétnek a diákok számára. A gimnáziummal szemben lévő Bartók Béla Művelődési Központban került sor az Ady-gálára. Minden osztály készült egy műsorral, amit elő kellett adni az intézmény tanárai és diákjai előtt, valamint az osztályok közötti vetélkedőben is megmérettethették magukat osztályonként hat fővel. Az osztályok közötti vetélkedőn különös feladatok váltották egymást, a diákoknak például rajzfilmslágereket kellett felismerni, puffasztott kukoricából kellett autót készíteni, valamint fel kellett ismerniük tanáraik gyermekkori fotóit. Az osztályműsorok is színesek, ötletesek voltak. Az osztályok műsorai után következett az egész heti programok eredményeinek kihirdetésére is.

Minden évben, az Ady-hét csütörtökén egy végzős diák a tantestület döntése alapján megkapja az Ady-díjat. A pedagógusok a tanuló tanulmányi eredménye, személyisége, valamint közösségben végzett munkája alapján választják ki a kitüntetésre érdemes diákot. Ebben az évben az Ady-díjat Balogh Petra 12. C osztályos tanuló kapta.

A programok ezzel még nem értek véget. Az este folyamán, az Ady-hét zárásaként a diákok részt vehettek az Ady-bálon, melyet idén a 12. C osztály szervezett meg.

Szőke Fanni, Törzsök Vivien
10.C osztály

Téma: