A reál munkaközösségek megbeszélése a gimnáziumban

Immár néhány éve hagyomány, hogy a gimnázium reál munkaközössége közös megbeszélést tart a Sarkadi Általános Iskola összes tagintézményében tanító „reálos” kollégáival, tehát a társ munkaközösséggel. Október 16-án ismét körbeültük a konferenciaterem nagy asztalát, hogy egy tartalmas szakmai beszélgetésen vitassuk meg az aktuális kérdéseket, illetve megoldásokat keressünk a reál tantárgyak tanítása során felmerülő problémákra. Sárközi Anna intézményvezető asszony köszöntője után a 9. osztály matematika bemeneti mérésének kiértékeléséről –melyet Gombkötő Lajosné tanárnő készített- váltottunk néhány szót. Ez jó alkalom volt arra, hogy az általános iskolában tanítók képet kapjanak a volt diákjaik első „megmérettetéséről” is. A beszámoló után a napi feladatokról, örömökről, gondokról (FIZIBUSZ, saját tantárgy tanítása, versenyek, OKTV stb.) beszélgettünk kötetlenül.

Szükség van az ilyen szakmai-emberi kapcsolattartásra, hiszen az általános iskolás gyerekek majdan gimnazisták lesznek, tehát a felelősségünk és a feladataink is közösek.

Köszönjük Józsi Sándorné munkaközösség vezetőjének, hogy a segítségével létrejött a két intézmény pedagógusai között ez a szakmai találkozó

Balogh Endre
munkaközösség-vezető