Pályaválasztási Vásár 2019

2019. október 1-jén, és 2-án 18. alkalommal rendezték meg Békéscsabán a Békés Megyei Kormányhivatal szervezésében a Pályaválasztási Vásárt.

"A CsabaParkban életre hívott nagyszabású, kétnapos rendezvényen 35 középfokú és öt felsőfokú oktatási intézmény, a kereskedelmi és iparkamara, közigazgatási szervek, pályaorientációt is segítő szervezetek, valamint harmincnyolc munkáltató is képviseltette magát, így összesen száz kiállító mutatkozott be. A Békés Megyei Kormányhivatal által szervezett programra, a megye legnagyobb pályaorientációs eseményére 3500 általános iskolás diák eljutását szervezett buszokkal tették lehetővé, 1900 fiatal pedig, 9 szakirányban tárlatvezetés keretében ismerhette meg a kiválasztott irányban oktatást nyújtó középiskolát.”

A rendezvényen a mi iskolánk, az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium is képviselte magát. A fő feladatunk az intézmény képzési struktúrájának bemutatása volt, de ízelítőt kaphattak a standunknál érdeklődő nyolcadikos diákok azokról a szabadidős-, és sportprogramokról is, amelyekre a gimnáziumunk lehetőséget ad, de a kollégiumunkat is be tudtuk mutatni. Két 12/c osztályos diákunk segítségével – Papp Krisztinával, és Szegedi Bernadettel - beszélgettünk az általános iskolásokkal az elképzeléseikről, illetve az iskolánkat bemutató szóróanyagot is kiosztottuk közöttük.

Október 1-jén mi 11., és 12. évfolyamos diákjaink is kilátogattak az eseményre, hiszen ők is a pályaválasztás előtt állnak, így jó lehetőség volt ez azok számára, akik valamilyen érettségi után elsajátítható szakmát szeretnének tanulni, illetve azoknak is, akik a felsőoktatásban képzelik el a jövőjüket.

Balogh Endre