Ballagás a kollégiumban

Április 25-én kora délután a kollégium nem végzős diákjai a kertben gyűjtött növényekkel takarosan feldíszítették az épület előterét, lépcsőit, folyósóit.

A ballagók még utolsó alkalommal végig járták szeretett otthonuk szobáit. Balogh Endre tanár úr saját versével köszöntötte a fiatalokat, majd Sárközi Anna intézményvezető asszony üdvözölte az ünnepelteket, és a jövőre vonatkozó tanácsokat, intelmeket fogalmazott meg számukra.

A maradó diákok nevében Zsoldos Levente mondta el gondolatait. A végzősök képviseletében Nemes Gabriella, Bálint Sándor és Gonda Lajos búcsúzott el a kollégiumtól és annak lakóitól.

A hagyományokhoz híven a ballagókról nevelőink vicces versikéket írtak. Ezek derültséget, nevetést, néha meghatottságot váltottak ki a hallgatóságból.

A körépület földszintjén berendezett „házi moziban” az elmúlt 4-5 év eseményei elevenedtek meg életképek formájában. A „film” másolatát minden ballagó megkapta ajándékba.

Végezetül kollégiumunk csodás kertjében süteménnyel és üdítővel vendégeltük meg a fiatalokat. Vidám beszélgetések tették még teljesebbé emlékezetesebbé e szép napot.

Nagy Ferenc

Téma: