Francia –Német Nap az Ady Endre- Bay Zoltán Gimnáziumban

Minden évben februárban kerül sor iskolánkban a franciául tanulók hagyományos rendezvényére, a JOURNÉE FRANCOPHONE-ra, azaz a Francia Napra.

Február elején egy szép és „édes” francia hagyományt, ünnepet elevenítenek fel a franciások, Szűcs Kinga Tanárnő vezetésével. Ez a LA CHANDELEUR, azaz a Gyertyaszentelő ünnepe, amelyhez Franciaországban szorosan kötődik a palacsintasütés-evés kellemes szokása. Minden francia család palacsintát süt… azért, hogy egész évben szerencsések és gazdagok legyenek. A palacsinta formája és színe az aranypénzt idézi… minél többet sütnek és esznek belőle, annál gazdagabbak lesznek, tartják a franciák.

Ebben az évben a németül tanuló diákok is becsatlakoztak, és Sárosiné Sárközi Andrea Tanárnő vezetésével  kvízjátékokkkal, kolbász/virsli sütéssel, német nyelvű karaoke-val színesítették a délutánt.

A jó hangulatú idegennyelvi délután zárásaként a kvízverseny eredményhirdetése következett, amelyet francia és német nyelv kategóriában is Szabó Margit 12. c osztályos tanuló nyert meg.