Beiskolázási tájékoztató

Szeretettel köszöntünk a sarkadi gimnázium nevében! Reméljük, hogy ez a kis tájékoztató segít abban, hogy jobban megismerd iskolánkat, és a sok-sok középfokú intézmény közül minket válassz!

Az iskola nevelőtestülete

Beiskolázási tájékoztató letöltése...

Ha még nem tudod, hogy mi akarsz lenni, jó választás az általános gimnázium, mert alapműveltséget és érettségit ad, amivel tovább tudsz lépni a felsőoktatás bármely területére, de akár az érettségi utáni szakképzés felé is.

Ha elsősorban egyetemen vagy főiskolán szeretnél továbbtanulni, akkor mindenképpen minket válassz, mert itt a közismereti (a felvételihez leginkább szükséges) tantárgyakból megkapod a szükséges ismereteket.

Ha biztos nyelvtudást és sikeres nyelvvizsgát szeretnél, akkor gimnáziumunk emelt óraszámú nyelvi osztálya a jó választás számodra. Tapasztalni fogod, hogy a jövőben főiskolára, egyetemre bekerülni csak legalább középfokú nyelvvizsgával lehet. Nálunk meg tudod szerezni ezt a nyelvvizsgát, ugyanis akkreditált ECL nyelvvizsgahely vagyunk. Ez azzal az előnnyel is jár, hogy nem kell más városba utaznod, hogy le tudj nyelvvizsgázni.

Amiért még érdemes iskolánkat választani:

 • a főépületben 80 férőhelyes ebédlő,
 • légkondicionált házimozi-terem,
 • a legmodernebb számítógépekkel felszerelt szaktantermek találhatóak,
 • intézményünk akkreditált ECDL vizsgaközpont,
 • a főépület akadálymentesített,
 • az alábbi sportolási lehetőségek közül választhatsz: röplabda, kézilabda, labdarúgás, atlétika, tenisz, floorball, kosárlabda, tollaslabda, de akár kondizhatsz is.

A sarkadi gimnázium 2018 szeptemberében az alábbi két osztály indítását tervezi:

 •  „A" osztály:

Általános gimnáziumi képzés, melynek célja a közép, illetve emelt szintű érettségire való felkészítés. Az angol nyelv mellett még a német, a francia, valamint a román nyelv választható második idegen nyelvnek.

Jó döntés ez az osztály azoknak, akik még nem tudják, hogy felnőttként mivel szeretnének foglalkozni, hiszen az érettségi után dönthetik el azt, hogy inkább szakmát tanulnának, vagy a felsőoktatásban folytatnák tovább a tanulmányaikat.

A felvehető diáklétszám: 32 fő

 •  „B" osztály:

Emelt óraszámú nyelvi osztály. Ebbe az osztályba azokat a diákokat várjuk, akik a nyelvek iránt kiemelten érdeklődnek. Ők egy osztályba tartoznak, de az angol, illetve a német nyelvből az emelt óraszámú képzést csoportbontásban kapják meg. E két nyelven kívül választható még a francia és a román, illetve az angol és a német is második idegen nyelvnek.

 

Emelt óraszámú idegen nyelv

Választható 2. idegen nyelv

Angol

német, francia, román

Német

angol, francia, román

 

A diákok korszerű audiovizuális berendezések segítségével, heti rendszerességgel találkozhatnak a mai beszélt angol és német nyelvvel a filmvetítéseken.

Jó döntés ez az osztály azoknak, akik az érettségi után a felsőoktatásban képzelik el a továbbtanulásukat, vagy célirányosan szeretnének szakmát tanulni.

A felvehető diáklétszám: 32fő

A 2016/2017-es tanévben 4. alkalommal megrendezett Képességfejlesztő Levelező Matematika Verseny az Ady-Bay Gimnázium számára szép eredményekkel zárult. A 10. évfolyamon Nemes Gabriella 5., Varga Dévald Olivér 12. helyezett lett, a 11. évfolyamon Molnár Mónika az 1., Croitor Dávid pedig a 13. helyezést érte el. A felkészítő pedagógus Pappné Tóth Ildikó tanárnő volt

 

 • Fakultációk

Szinte minden érettségi tantárgyból lehetőségük van a diákjainknak arra, hogy plusz órában tanulják azokat, ezzel is elősegítve azt, hogy az érettségi vizsgájuk még sikeresebb legyen.

Hogyan lehet hozzánk bekerülni?

■ „A" - „B" osztály:

Nincs felvételi. Tanulmányi eredmény alapján állított rangsor alapján történik a felvétel.

■  Kollégium:

A kollégiumi felvételt kérvényezni kell az intézményvezetőnél, a formanyomtatvány letölthető az iskola honlapjáról!

Nyílt napjaink:

 • 2017. november 14.
 • 2017. december 04.
 • 2017. december 05.

Minden nap reggel 9:00 órától várjuk a kedves vendégeinket!

Lehetőséged lesz részt venni a tanítási órákon, megismerheted gimnáziumunkat, iskolánk diákjai pedig az ÉHEZŐK VIADALA c. filmet idéző keretprogrammal várnak Téged.

Az iskola akkreditált ECDL vizsgaközpont és akkreditált ECL vizsgahely!

 • Néhány szó a kollégiumunkról

A gimnázium közvetlen közelében található, egy hatalmas virágos park övezi, amire nagyon büszkék vagyunk. Jól megközelíthető tömegközlekedési eszközökkel és személyautóval is.

Kollégiumi szobáink 4 ágyasak, melyekben saját WC, zuhanyzó található, minden diákunk saját íróasztallal, olvasólámpával rendelkezik, minden szobában van internet- és kábeltévé kapcsolat. A pedagógiai felügyelet folyamatos, hangulatos csoportfoglalkozások színesítik a napi életet.