VI. Angol-amerikai országismereti vetélkedő

Iskolánkban, az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban immár hatodik alkalommal került megrendezésre a 8. osztályosok részére meghirdetett angol-amerikai országismereti vetélkedő. A versenyre háromfős csapatok jelentkezhettek, akiknek magukkal kellett hozniuk egy prezentációt is, amely kapcsolódott a verseny témájához. A verseny kezdetén Klimaj Tamásné kollégiumvezető és Brandt Katalin idegen nyelvi munkaközösség-vezető köszöntötte a diákokat és a kísérőtanárokat.

 

A vetélkedőn a négy sarkadi, a négy komádi és a kötegyáni csapatnak először egy frappáns csapatnevet kellett kitalálniuk, majd egy feladatlapot kitölteniük, melynek kérdései az előre megadott témakörökhöz kapcsolódtak. Ezután egy kirakós és egy keresztrejtvény következett, majd egy Londonról szóló dalt hallhattak, amelyből le kellett írni az elhangzott nevezetességeket. Végül 15 képről el kellett dönteniük, hogy az Egyesült Királyságoz, vagy az Egyesült Államokhoz köthetőek-e. A verseny második részében a diákok röviden bemutatták a prezentációjukat. Miután a zsűri értékelte a feladatokat és a prezentációkat, megszületett a várva-várt végeredmény:

 

I. helyezett lett Sarkadról a Wonderwall csapat (Tokai Eszter, Valach Réka, Vezér Annamária)

II. helyezett lett Komádiból a Tower csapat (Ignáth Bence, Szabó Máté, Szalai Ferenc)

III. helyezett lett Komádiból a USA Girls csapat (Bujdosó Virág, Gulyás Anikó, Iliszi Csenge)

 

Az első három helyezett csapat minden tagja értékes nyereményeket kapott: többek között angol nyelvű könnyített olvasmányokat, posztereket, illetve számukra ingyenesen biztosítjuk az augusztusi gólyatáborunkat. Amíg a diákok vetélkedtek, kísérőtanáraiknak az MM Publications kiadó munkatársa tartott bemutatót a könyveikhez tartozó interaktív anyagokból, és ajándék példányokat is kaptak.

 

Reméljük, minden kedves diák és tanár jól érezte magát, a nyerteseknek pedig gratulálunk!

 

 

Sarkad, 2013. november 8.