Október 3-án a 11.A és 11.C osztály tanulói osztályfőnökeik vezetésével Parlamenti különórán vettek részt Budapesten. Iskolánk, az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium több éve részese az eseménynek. Nem egyszerű dolog, de nagyszerű a világ egyik legszebb országházába bejutni. Komolya beléptető rendszeren kell átmennie az odalátogatóknak. Ha ez sikerül, valóságos csoda tárul elé.

Szépek, kedvesek, jók és aranyosak. Tévedés ne essék: nem felhőn ülő angyalokról van szó.

Ők a végzős diákok (szakközépiskolások és gimnáziumi tanulók), akik így – természetesen nem kevés megilletődöttséggel – álltak a színpadon szüleik, barátaik, rokonságuk, tanáraik előtt. Szeptember óta készültek erre a napra. Megérte, mert elvarázsoltak bennünket…

Néhány éve hagyomány iskolánkban, hogy a két tanítási nyelvű osztályok hálaadási ünnepséget szerveznek. 

A tanulók csapatokba szerveződnek, és különböző területeken összemérik tudásukat. Így volt ez ebben a tanévben is.

A gyerekeknek előzetes feladatként a hálaadással kapcsolatos plakátot kellett készíteniük, illetve kis műsort szerkeszteniük. Természetesen a közös éneklés és a „versenytánc” sem maradhatott el. Az értékelés után pedig elfogyaszthatták hálaadási vacsorájukat.

Hortobágyi Istvánné intézményvezető-helyettes asszonnyal, középiskolánk jelenlegi, megbízott vezetőjével beszélgettünk az intézményben folyó munkáról, eredményekről, sikerekről.

Nem kis büszkeséggel számolt be arról, hogy szép számmal vannak olyan diákjaink, akik megállják helyüket a különböző szintű (kistérségi, megyei, országos) versenyeken, rendezvényeken. Jeleskednek a tanulásban, a sportban.

A közelmúlt eredményeit szedtük csokorba – a teljesség igénye nélkül:

Október 3-án 22 csapat sorakozott fel Békéscsaba repülőterén, hogy összemérje katonai (honvédelmi) tudását. Nem igazi katonák, hanem középiskolás fiatalok sereglettek össze. A mi "bandériumunkat" Földesi László, Megyesi Ákos, Sprok Dávid és Vadas László alkotta. Felkészítőjük Kertes István tanár úr volt.

2014. október 4-én szombaton Kertes István és Gerebenics Róbert tanár úr vezetésével közel 40 diák szállt fel a hajnali vonatra Sarkadon, hogy a fővárosban - talán életében először - egy operát tekinthessen meg. Az előadásra a magyar nemzeti opera megteremtőjéről elnevezett Erkel Színházban került sor. Donizetti Szerelmi bájital című alkotását láthatták.

Középiskolánk szeptember 15-19. között - a Sarkadi Középiskoláért Alapítvány által benyújtott - SARKAD-DAOP-5.1.1.-09-2f-03 pályázat keretében 25 hátrányos helyzetű tanuló számára továbbtanulást segítő tábort szervezett Tiéd a pálya címmel.

A fő cél a diákok tanulásra való ráhangolása, olyan készségek, képességek fejlesztése volt, amely a továbbtanulás igényét erősíti bennük.

Önismereti, motivációs kérdőíveket töltöttek ki. Különböző tanulási stílusokkal ismerkedtek meg. PPT-t állítottak össze szakmák, foglalkozások előnyeiről, hátrányairól.

Oldalak

diákélet

Feliratkozás diákélet csatornájára