Május 2-án érettségi előtt álló diákjaink végigjárták iskolájuk szépen feldíszített tantermeit, egy utolsó sétát tettek városunk központjában, majd a 9. osztályosok sorfala között érkeztek meg a ballagási ünnepség helyszínére, a kollégium udvarára. A rokonok, barátok, diáktársak, meghívott vendégek tapssal üdvözölték őket.

Április 29-én délután az új hagyományoknak megfelelő szerenád vette kezdetét középiskolánkban. (Ma már nem vándorolnak gyermekeink estétől reggelig, házról házra, elcsigázottan, "borízű" dalokat előadva tanáraik ablaka alatt.)

Összegyűltünk egy tanteremben: végzős diákjaink és a tantestület tagjai.

A COCA-COLA KUPA a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai felügyelete alatt zajló torna focizni tudó, szerető fiatalok számára. A felhívást követően több mint 700 csapat (körülbelül 6400 diák) nevezett be a versenyre. Középiskolánk is képviseltette magát.

A csapat tagjai: Bontó Richárd, Fazekas Attila, Ficz Márk, Kiss Sándor, Mári Imre, Karkus Tamás, Papp József, Sánta Endre, Sánta Richárd, Szabó Bence, Szabó Zoltán.

Több diákunk is részt vett a közelmúltban lezajlott VI. Békés Megyei Középiskolai Matematikaversenyen. Közülük Pappné Tóth Ildikó tanárnő két tanítványa, Seres Ákos 13. B és Gurzó Dávid 11. C osztályos tanulók szép sikert könyvelhettek el. Ákos 49 résztvevő közül a 12., míg Dávid 68 résztvevő közül a 13. legjobb eredményt érte el.

Gratulálunk teljesítményükhöz.

Nagy Ferenc

Csikós Laci, az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium 11. B osztályos diákja a minap levelet kapott. A DRVSZ (Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége) elnöke tájékoztatta arról, hogy az általuk korábban meghirdetett fotópályázat közönségdíját ő érdemelte ki egyik fotójával. (Nem is akárhogyan. 253 szavazatot kapott, miközben a második helyezett is csupán 20-at.) A levélből kiderült, hogy Nagykanizsára kell utaznia a díj átvételére. Ez nem olyan egyszerű, hiszen közel ezer kilométert kell megtenni.

Idestova több mint két évtizede középiskolánk kollégiuma tavasszal egyhetes rendezvénnyel tiszteleg névadója, Arany János előtt. A költő szobránál Klimaj Tamásné kollégiumvezető mondta el gondolatait, és nyitotta meg az események sorát.

A hetet sport és műveltségi vetélkedők, egyéni és társas játékok, huncutságok színesítették. Ki-ki kedvére válogathatott a programok közül - ideje, kedve, képességei szerint.

május 2014