Iskolánkban, az Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban a „TÁMOP-3.4.2.A/11-2-2012-0008 „Együtt Egymásért!” Az SNI-s tanulók együttnevelési lehetőségeinek modellezése óvodától, érettségiig című pályázat keretében kiállítással színesített toleranciaórát tartottunk 2014. február 24-én. Az eseményt megelőzte az osztályoknak az osztályfőnökükkel végzett közös munkája, mely a következő témakörök köré csoportosult: előítélet, sztereotípia, társadalmi távolság, érzékenyítés, tolerancia, esélyegyenlőség, esélyegyenlőtlenség, segítő és akadályozó viszonyulások. Mindegyik osztály más-más témában készítette el a plakátokat, a Power Point bemutatókat, de volt olyan osztály is, amely saját dalt szerzett erre az alkalomra.

Az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium

címmel tehetségkutató versenyt szervez a diákoknak, melyre

tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját.

 

A rendezvényen köszöntőt mond: Dr. Kovács József országgyűlési képviselő úr

A rendezvényt megnyitja: Tóth Edit, a KLIK sarkadi tankerületének igazgatója

 

Iskolánk "Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és kollégiumban" címmel sikeres pályázatot adott be. A pályázat értelmében intézményünk 7 pedagógusa 20 tanuló mentorálását végzi fejlődésük, továbbtanulásuk érdekében. Ennek szellemében került sor iskolánk konferenciatermében egy pályaválasztási délutánra. A cél az volt, hogy olyan szakemberekkel találkozhassanak a diákok, akik valamikor (nem is olyan régen) a mi iskolánkban tanultak, itt érettségiztek, majd innen indultak további útjukra. Természetesen mentorált tanulóink továbbtanulási terveit figyelembe véve választottuk ki a vendégeket. Valamennyien örömmel tettek eleget az iskolavezetés felkérésének.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Versenyben a jogokért vetélkedő nemzeti döntőjébe - a régióból egyedüliként - középiskolánk ADYSOKK nevű csapata jutott be. A több fordulós verseny nemzeti döntőjére 2014. január 31-én, Budapesten került sor. A csapat biztonságos utaztatásáról a KIM gondoskodott. A szervezők minden téren kitettek magukért. A megérkezéskor pazar reggeli várta a résztvevőket, a kivetítőn pedig saját - korábban készített - csapatfilmjeiket láthatták.

A nemzeti döntőt a verseny ötletgazdája, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes nyitotta meg, majd kezdetét vette a vetélkedés. Sokféle, főként kreativitást igénylő feladatot kellett megoldaniuk a csapatoknak. Az angol nyelvű activityt követő drámajáték során a sarkadiak a zsűrit is megnevettették. Ezután tesztkérdéseket kellett megválaszolni. A tippjátékba még a közönséget is bevonták a szervezők. Ebéd után a program "kincskereséssel", majd kollázskészítéssel folytatódott. Az alkotmányozó nemzetgyűlés játék váratlan fordulatokat hozott, de igazán izgalmas volt a Charta-összehasonlítás is.

Bevezetés

Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola és Kollégiuma 2013 februárjában pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv „Társadalmi Megújulás Operatív Program Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása c. pályázati konstrukcióra „Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban” címmel. A TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0001 számon regisztrált pályázatot az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. bírálta el, amely alapján 29.128.951-Ft összegű vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte.

Oldalak

február 2014