Ady-hét 2019 - 2. nap (kedd)

Az Ady -hét második napján is színes programok követték egymást.

Az első program egy előadás volt a Művelődési Ház nagytermében „ A fizika csodája” címmel. Az előadó Tóth Pál, matematika és fizika szakos tanár volt, aki különleges kísérletekkel kápráztatta el a hallgatóságot, melyekbe sokszor a nézőközönség tagjait is bevonta. Nemcsak a hangok (és hangszerek) furcsa és különleges világába nyerhettek bepillantást iskolánk diákjai, hanem az energia természetéről is sok hasznos és meglepő információt tudhattak meg. Délután a városi könyvtárban kezdődött a szakgimnázium 10. A osztályának programja, amelyen a versenyzőknek egy száz kérdésből álló kvízben kellett megmérettetniük magukat. 

A 11. A osztály „Pókerklub”-ot szervezett, amelyen a fiúk hagyományos pókert, a lányok egy csótánypóker nevű, hasonlóan blöffölésre alapuló kártyajátékot játszhattak. A terem végig nevetéstől volt hangos.

Iskolánk természettudományi szaktantermében került sor a 11. C osztály programjára „Megtévesztő érzékek” címmel. Az osztály háromtagú csapatok jelentkezését várta. A versenyző csapatoknak ízlelés, szaglás és tapintás alapján kellett megállapítaniuk, mit adnak nekik a szervezők. A résztvevők megtapasztalhatták, mennyire be tudnak csapni minket az érzékszerveink.

Szőke Fanni, Törzsök Vivien
10.C osztály

Téma: