Ady-hét 2019 - 1. nap (hétfő)

2019. november 18-án, a hagyományainkhoz híven, megkezdődött iskolánkban az Ady-hét. Az idei Ady-hét különleges, mivel idén van Ady Endre halálának századik évfordulója. Tizenegy órától az intézményünk előtt álló, Adyt ábrázoló szobor előtt megkezdődött az esemény megnyitója, egyben a kulcs átadása a diákigazgatóknak, Szegedi Bernadett és Trungel Mihály 12. C osztályos tanulóknak. A diákigazgatók ismertették a hét színes programjait, ezt követően az osztályok képviselői virágokat helyeztek a szobor elé. 

14:00 órától párhuzamosan két program vette kezdetét a 10. A osztály szervezésében. Iskolánk konferenciatermében került sor a szavalóversenyre, melyen általános iskolás diákok és gimnáziumunk tanulói vettek részt. Ez alatt a 10. A osztálytermében folyt a filmkvíz: 10 filmjelenetből kellett 10 perc alatt a filmek címét kitalálni 2 fős csapatokban. Sokan megjelentek, jó kedvben zajlott az esemény. Eközben a szakgimnáziumban Just Dance party, lázas táncverseny folyt szintén 14:00 órától.

Fél háromtól kezdődött a 10. C osztály által szervezett karaoke party iskolánk természettudományi osztálytermében. A diákok egyénileg és párban is jelentkezhettek. Két duó és három egyéni versenyző jelent meg, mindenki jól érezte magát, és felszabadult volt a hangulat.

Szőke Fanni, Törzsök Vivien
10.C osztály

 

Téma: