Gólyatábor a sarkadi gimnáziumban

Az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium ebben az évben is megszervezte a gólyatábort augusztus 26-28. között, amin a szakgimnázium diákjai is részt vettek.

A ,,gólyanevelő” végzős diákok nagy szeretettel fogadták a kisgólyákat. A sarkadi tűzoltók bemutatójuk során a ,,vízágyúk” bevetésével megmutatták az ifjoncoknak, hogy nem csupán oltásra, hanem hűtésre is kiválóan alkalmas a víz.

Így legalább némileg felfrissülve vághattak bele a várost bejáró kalandtúrának. E 3 órás hosszú ,,séta” igen-igen elfárasztotta a gólyákat, viszont sok-sok új információt szereztek városunkról.

A túra során alaposan megéheztek, így örömmel vettek részt az esti szalonnasütésen, miközben jókat beszélgettek. Az esti órákban S. Nagy Péter és Pásztor Jácint közös zenés műsorát tekintették meg.

Másnap reggel korán volt ébresztő, mert elkezdődött a Balogh Endre tanár úr által szervezett parasztolimpia. Jól állt a gólyáknak a csizma és a kalap. A talicskatólásnak ezek roppant fontos kellékei.

A nap fő programja a közös főzés volt. Remek lett a paprikáskrumpli, és jól sikerült a palacsinta is. Közben elméleti és gyakorlati feladatokat is kaptak a végzősöktől az ifjak.

A délutáni nótás sétakocsikázás során kicsit kipihenték magukat, a fagylaltozástól pedig felüdültek. Délután életem legszebb, legmeghatóbb futballmérkőzését láttam. A gólyafiúk és a gyólyanevelők közös örömfociját nézhettem végig. A nagy melegben mindenki izzadt és mosolygott, nevetett. Szakmai szempontból nem volt magas a színvonal, de a lelki értéke felbecsülhetetlen. Ezt nem csak én éreztem, hanem ők is.

A vacsorát a Ki kicsoda? vetélkedő követte. Színészek, énekesek felismerése volt a feladat.

Az esti diszkó Adorján Ferencnek köszönhetően mindent felvonultatott (fénytechnika, hangtechnika). Csodás volt a hangulat, minden fiú táncolt!

A hajnali 1-2 óra közötti váratlan ébresztéskor ez a csodás hangulat már nyomokban sem ült ki az arcokra. Inkább a csodálkozást láttuk a szemekben. ,,Kipattanva” az ágyból néhány perc múlva az éj leple alatt már együtt toltak autót, dobáltak tojást, rúgtak célba.

Szerdán a csajos és fiús vetélkedő után került sor a táborzáró értékelésre, majd az utolsó ebéd elfogyasztásara. A betűtésztaleves kiváló lehetőséget jelentett a betűfelismerés és kihalászás gyakorlására. Mindenkinek sikerült kiraknia a ,,Szeretjük a végzősöket” mondatot. A kisgólyák ezt valóban így is érezték. Reméljük, jól fogják magukat érezni új fészkükben a középiskolában.

Nagy Ferenc
táborvezető

Téma: