Gólyaavató 2019

Az Ady Endre- Bay Zoltán Gimnázium szervezésében hagyományainkhoz híven, idén is megrendezésre került a gólyaavató. Az eseményhez csatlakozott a Gyulai Szakképzési Centrum tagintézménye is.

A gimnázium gólyáinak beavatása már az első szünetben megkezdődött, különböző próbákon kellett helytállniuk, mint a röplabdaháló kockáinak számolása, levegőszedés kukás-zsákban valamint különböző ügyességi feladatok teljesítése.

A gólyák „feldíszítése” után, 14:30-kor indult a körmenet a Múzeum térre, az úton és a téren is folytatódott a gólyák megpróbáltatása. A kilencedikesek hősiesen helyt álltak és minden feladatot maximálisan teljesítettek. A próbák összeállításában a 12.A és 12.C osztályok, természetesen, mindvégig arra törekedtek, hogy a gólyák is jól érezzék magukat, megismerjék diáktársaikat és kedvet kapjanak a további iskolai rendezvényeken való lelkes részvételhez.

A Múzeum tér után, a gólyák a művelődési ház színpadán bizonyíthatták rátermettségüket, olyan feladatok megoldásával, mint a fejhallgatós szókitaláló, a székfoglaló, a kiflievő versen vagy a tojáskvíz furfangos kérdéseinek megválaszolása.

Az idei gólyaavató érdekessége, hogy nem csak kilencedikes gólyákat, hanem új pedagógust is avattak a végzősök, Házi Márk személyében, akinek a 9.A osztályfőnökének segítségével, egy dal kellett előadnia seprű gitáron, természetesen a diákok is csatlakoztak az énekléshez.

A próbák sikeres teljesítése után a gólyák ünnepélyes esküjével zárult a program és állíthatjuk, hogy úgy a gólyák, mint a végzősök számára felejthetetlen élményt nyújtott a 2019-es gólyaavató.

Köszönet a 12.A és a 12.C osztálynak a kitűnő szervezésért és eredményes, sikerekben gazdag tanévet kívánunk az immár beavatott gólyáinknak.

Csányi Renáta

Téma: