Beköltözés a kollégiumba

Szeptember 1-je csak a meteorológiai ősz első napja, de most ezen a napon még rekkenő hőség volt, tombolt a nyár. Nyár ide, vagy oda, de kezdődik a suli…! - Gondolhatták azok a diákok, akik ezen a szép vasárnapon visszaköltöztek a másik otthonukba, a mi kis kollégiumunkba.

A csalóka időjárás ellenére, - mely még marasztalta volna a tanulókat a gondatlan vakáción-, jó volt azt látni, hogy a beköltözés napján nem szomorúságot, hanem a viszontlátás örömét láthattuk az arcokon. Ölelések, nyári élmények mesélése, barátság, szeretet… Lehet, hogy ezek a szavak sajnos elcsépeltek, de igazak és őszinték.

42 kollégista diákkal kezdtük el a tanévet, nagyon nagy öröm, hogy új diákjaink is vannak. Öröm azt is látni, hogy nekik könnyen megy a beilleszkedés, de ebben nagy segítség volt a Nagy Ferenc tanár úr által az augusztus végén szervezett gólyatábor is.

Így, szeptember elején, az első héten - a kollégisták legnagyobb örömére- még nincs szervezett szilenciumi foglalkozás, (de tanulni azért lehet, és kell) így egy kicsit több idő jut a játékra, a beszélgetésekre, az ismerkedésre.

Minden délutánra szervezünk valamilyen programot: pingpongozunk, csocsózunk, szalonnát sütünk, forgózunk, de már beterveztünk egy békéscsabai Csaba Center látogatást is.

Balogh Endre
kollégiumi nevelőtanár

Téma: